May 24, 2016
160518-buitenlandbeltegoed

Prepaidbellen in het buitenland

Heerlijk, de vakantie staat weer voor de deur. De laatste bikini’s moeten nog gekocht worden en dan is het aftellen begonnen. City-trip met vriendinnen of surf vakantie met vrienden, it is time to make some memories! Je reisverzekering heb je al op orde, maar heb je al nagedacht over je beltegoed in het buitenland?

Verschillen per provider

Prepaid bellen in of naar het buitenland kan nog al eens duur uitvallen. De kosten verschillen enorm per provider. Of je nu bij KPN, Vodafone of Telfort zit, hoe veel je betaalt kan nog al eens veranderen. En dit verschilt ook per land. Let er ook op dat niet alle landen binnen het EU-tarief vallen. Op vakantie naar Turkije of Ijsland? Dit zijn geen EU landen! Ook de roamingkosten zijn verschillend per provider. Kijk dus van te voren even op de website of bel even met de klantenservice.

Buitenlandbundels

Check bij je provider ook of er een speciale bundel is waarmee je goedkoper in het buitenland kan bellen. Deze kun je van te voren inschakelen en dit scheelt een hoop kosten voor bellen en sms’en. Zo hebben Vodafone Alles-in-1 op Reis, Telfort Buitenlandbundels, voor ook buiten Europa. KPN en T-Mobile hebben alleen een EU bundel voor prepaid, niet hierbuiten. Ook mb’s kun je van te voren omschakelen naar een buitenland tarief.

Prepaidpoint.nl in het buitenland

Buitenlandse opwaardeercodes werken niet op een Nederlandse SIM. Dus zomaar wat beltegoed kopen in Frankrijk werkt niet! Alleen opwaardeercodes vanuit Nederland werken. Bij PrepaidPoint zit je dus gewoon goed. Online bestel jij je Nederlandse beltegoed. 

Let alleen wel op tijdens het opwaarderen. Het nummer wat je normaal in Nederland belt werkt niet! Voor het buitenland hebben providers vaak een andere opwaardeermethode. PrepaidpPoint.nl verzamelde voor jou hier het lijstje met nummers:

KPN bel *100*1244#

Telfort bel *123*1244#

Lebara bel +31684001244

T-Mobile bel +31624001244

Lycamobile bel +31684001244

Bij Vodafone kan je direct opwaarderen met *102*opwaardeercode#

Maar, let er wel even op dat je nog genoeg beltegoed hebt om dit nummer vanuit het buitenland te bellen. Vaak gelden er landelijke tarieven voor het bellen van dit nummer. Als dit allemaal niet lukt, bel je toch gewoon even met de vriendelijke klantenservice van je provider? Kun je er meteen een gevatte tweet van maken als ze je heel goed geholpen hebben. 

Tips

Ben je in het buitenland, zet dan altijd je mobiele data uit. Op veel telefoons is dit per App te regelen. Toch internet? Ga naar een plek waar ze gewoon WiFi hebben. Op deze manier kun je alsnog je vakantiekiekjes delen en heb jij niet extra kosten voor je mobiel. Je kunt bij veel providers ook een limiet instellen. Je provider stuurt je dan een sms’je als je boven een bepaald bedrag komt. Handy!

Toekomst

Vanaf juli 2017 worden alle mobiele kosten in Europa gelijk getrokken. Dat betekent dat je niet meer betaalt in buitenland. Wij kijken er nu al naar uit! Maar tot die tijd; met deze tips ben je in ieder geval al wat wijzer en een stuk minder arm. Heb je wat geld over voor die extra cerveza!

Categories :
« Home