February 25, 2016
offline

1 dag offline, durf jij het?

Je doet je ogen open ’s ochtends en het eerste wat je doet, is naar je mobiel grijpen om te kijken wat je allemaal gemist hebt. Of vlak voor je gaat slapen val jij in slaap met nog net dat laatste whatsappje uit de groepsapp over de festivals deze zomer. Of ben je panisch je telefoon aan het zoeken, terwijl je hem gewoon in je hand hebt? Of nog erger, zit je te facebooken op je laptop, sluit je hem af, en ga je dan vrolijk verder op je mobiel?

…..

Misschien tijd om eens af te kicken? Wat minder bezig zijn met alleen je mobiel?

1 dag offline

De hele tijd connected zijn, dat is ook niet altijd goed. Helemaal niet mindful. De constante stroom van informatie en reacties zorgt er voor dat je nooit eens echte rust hebt. Ook kan dit het gevoel geven dat je MOET reageren op je bestie die je getagged heeft in die grappige Instagram post. Dat is niet zo fijn. Altijd en overal moet je aan anderen denken en niet aan jezelf. Je kan het gevoel hebben de controle te verliezen.

Tijd voor offline, disconnecting, even terug naar de basis. Het bedrijf 1 dag offline biedt offline dagen met voldoende afleiding en een gesprek met een coach aan, om er voor te zorgen, dat je weer meer ruimte in je hoofd krijgt. Je kunt ook voor een weekend offline kiezen. Sommige mensen gaan zelfs voor een jaar offline.  Dit geeft ruimte en inzicht in je gedrag online. Het helpt met de prioriteiten stellen.

Balans Offline/Online

Gaat een jaar offline wat ver voor je? Of zelfs een weekend? Voor ons ook namelijk. Het is beter om gewoon de balans te vinden tussen on- en offline. Niet in gezelschap de hele tijd op je mobiel, maar wel in de whatsappgroep plannen maken om met zijn allen wat leuks te gaan doen. Je tante in Amerika elke week facetimen, maar wel bij je oma echt op visite gaan.

Pauze Social Media en Sociaal contact

Een kleine pauze in je social media kan je ook helpen weer te zien waarom je er echt op zit. In plaats van uren hersenloos door iedereens feeds te scrollen, gebruik je het nu alleen nog voor leuke dingen. Je haalt weer plezier uit online zijn. Een stuk beter. Je gebruikt internet alleen nog maar voor de nuttige dingen en verdoet minder je tijd. Even bioscoop agenda (link) checken, of nieuw beltegoed(link) bestellen bijvoorbeeld.

Tips voor een betere balans:

  • Zet als je slaapt je telefoon op vliegtuigmodus. Hierdoor spaar je ook de batterij!
  • Neem je telefoon eens niet meer als je ergens naar toe gaat. Wandelingetje met de hond? Niet elk sneeuwklokje hoeft op Instagram. En als je terug bent mag je als beloning even lekker whatsappen met je vrienden.
  • Gebruik eens een dag de ‘niet-storen’ modus. In plaats van gestoord te worden door de notificaties, beslis jij zelf wanneer je kijkt. Vergeet niet aan te zetten dat mensen die je echt willen bereiken dit kunnen doen door te bellen.
  • Geef je belangrijke contactpersonen een eigen ringtone. Dan weet je meteen of je wel of niet wilt opnemen. Handig! (wel later terugbellen he?)
  • Ben je met vrienden? Maak een stapel van de telefoons in het midden van de tafel, en maakt het de regel dat niemand mag kijken op zijn telefoon. Ook niet om te googlen hoe de nieuwe baby van Kim en Kanye heet. Doet iemand het toch? Dan moet deze persoon de rekening betalen.

Disconnect! Zodat je later weer beter en met meer aandacht wel online kan zijn!

Categories :
« Home