March 17, 2016
robotinternet

Internet of things, laat je telefoon praten met je koelkast

Internet der dingen? Wat is dat nu? Hoe boeiend kan dat nou zijn? Toch is het waarschijnlijk onze toekomst en zal het steeds belangrijker worden. ‘Internet of Things’, is een netwerk van objecten (auto’s, gebouwen, koelkasten, boterhamzakjes, luchtverfrissers) met ingebouwde elektronica zodat deze objecten data en gegevens uit kunnen wisselen. Op afstand kan je informatie kijgen van deze dingen, maar deze dingen krijgen ook informatie van elkaar. Op deze manier kan het bedrijfsleven bijvoorbeeld veel efficiënter werken, maar ook op persoonlijk vlak ga je de invloed hiervan snel merken. Sommige voorbeelden hiervan zijn er al. Dit kan voor grote veranderingen gaan zorgen.

Maar, wat betekent Internet of Things voor mij?

Een Absolut wodka fles die de precieze hoeveelheid aangeeft voor de perfecte cocktail, of een app die checkt of je alle juiste ingrediënten in huis hebt om pizza te maken vanavond? Of een waterkoker die je aan kunt zetten vanuit je bed? De fitness-armbanden die nu een opmars maken zijn ook een voorbeeld van Internet of Things; de armband meet je activiteiten en zendt dit naar een app op je mobiel. Maar simpele dingen zoals lantaarnpalen die communiceren dat er iemand aan komt en dat ze dus aan moeten behoren nu al tot de mogelijkheden. Real-time bus-tijden zodat je nog weet hoe lang je in bed kunt blijven liggen? Het zijn allemaal voorbeelden van hoe onze toekomst er uit gaat zien. En je mobiel gaat in deze ontwikkelingen een belangrijke rol spelen. Het wordt het controlepaneel van waar uit jij je persoonlijke data en dus je leven kunt besturen. Allemaal superhandig, met je mobiel in je hand altijd efficiënt controle over je leven. ‘Meten is weten’ en met het Internet of Things weet je alles.

En dan..?

Maar, het kan ook te ver gaan. Sommige dingen hoeven we echt niet te weten. Een fitness-tracker voor je hond? Dat gaat een beetje ver. Of een armbandje dat alles wat je kinderen zeggen opneemt en naar je telefoon streamt? Beetje eng. Of een dure paraplu die je een berichtje stuurt als je hem laat staan in een café, en die je laat weten wanneer het gaat regenen. Handig, of overbodig? Kun je beter op een app kijken die je laat weten wanneer de regen er aan komt, hoef je helemaal niet naar buiten. Maar goed, de toekomst is niet te stoppen, het komt er aan!

Wat zou jij handig vinden? Gebruik je fantasie en laat ons weten wat jij een handige ontwikkeling voor de toekomst zou vinden waarbij je mobiel centraal staat. Alles verbonden!

Categories :
« Home