March 29, 2016
160329instragram

Trending, hoe zie je wat?

Instagram

Sinds kort heeft Instagram een nieuwe tijdlijn. Het is niet meer zoals bij de geboorte van de app dat je precies kan zien op chronologische volgorde wie wat gepost heeft, binnenkort krijg je te zien wat instagram denkt dat interessant is voor je. Beter, of slechter?

Net als Facebook

Instagram is een van de laatste apps die content op deze manier presenteert, wat natuurlijk volgens Instagram betekent dat ze achterlopen. Facebook filtert al langer datgene wat je voorbij ziet komen op je newsfeed, en dat is maar goed ook. De algoritmes achter Facebook zijn ingewikkeld, maar je kunt daar veel zelf instellen. Wat denk je bijvoorbeeld van ‘see first’ voor al je goede vrienden (of mensen die je wilt stalken) en ‘unfollow but stay friends’ voor alle mensen die te veel oninteressante kattenplaatjes plaatsen. Instagram en Facebook horen bij elkaar, dus Instagram kon niet achterblijven.

Oproer in Instagram-land

Maar natuurlijk is dit geen goed nieuws voor alle mensen die via Instagram proberen te communiceren met hun schare fans en volgers, want die raken op deze manier misschien hun favoriete volgers kwijt en zijn bang dat ze een hoop minder liefde ontvangen per foto. Want stel je voor dat iemand ineens je selfie mist! Je zult dus de komende dagen veel posts voorbij zien komen met de hashtag #turnmeon #letsstaytogether of wat denk je van #nothappyaboutthis. Iedereen wijst naar de rechterbovenhoek want daar moet je klikken.

Crisistijd

Maar ja, je kunt het ook anders zien, het genereert weer een hoop aandacht. Al die zielige celebs die om je aandacht smeken, het voelt wel goed toch? En ze krijgen er waarschijnlijk weer een hele hoop likes bij. Ach, Instagram-land, zoveel zal er wel niet veranderen. PrepaidPoint.nl abonneert zich ondertussen gewoon op de posts van onze oma, veel gezelliger dan Justin Bieber.

Categories :
« Home