April 15, 2016
20160415_siri

Je telefoon wordt steeds slimmer

Jouw mobiel is allang niet meer een apparaat waarmee je alleen belt of met veel pijn en moeite een tekstbericht typt (wat nou geen toetsenbord op je telefoon?). We spelen spelletjes, checken Facebook, plannen de route naar het station en kijken meteen welke trein op welke perron vertrekt. Misschien ben jij al zo een voorloper dat je zelfs al alles betaalt met je mobiel, of wat dacht je van vliegticketjes en concert kaartjes scannen via het scherm van je mobiel? Kan allemaal, en het meeste hiervan is uiterst serieus.

Persoonlijke assistent

Het is dan ook normaal dat jouw telefoon hierbij helpt, op alle manier mogelijk. Gewoon, door er te zijn, maar ook door je een persoonlijke assistent te geven. Zowel Apple als Android hebben kunstmatige intelligentie in hun telefoons gebouwd, in de vorm van Siri en Google Now. Deze technologie gaat de komende jaren zich alleen maar meer ontwikkelen. Je kunt deze telefoon robots gebruiken voor simpele commando’s als Bel mijn moeder of schrijf een bericht aan mijn schatje, maar ook met sommige moeilijkere vragen weten Siri en Google Now raad. Sommige van de antwoorden zijn zelfs uiterst hilarisch. Heb je IOS 9 en iPhone 6? Dan kun je Siri ook aanzetten op je telefoon door ‘Hé Siri’ te zeggen.

Fun Siri op je mobiel

Siri is grappig, en heeft een droge vorm van humor. Dat niet alleen, Siri heeft ook huisdieren, en blijkbaar nog hele vreemde ook. Stel maar eens de vraag: ‘Siri, heb je huisdieren?’ Ken jij ze allemaal?

Kun je niet in slaap komen? Vraag dan eens: ‘Siri, vertel een verhaal’, en zie wat er uitkomt. Een mooi sprookje..?

Ben je in een filosofische bui? Siri kan dat ook wel waarderen hoor. Siri kan meerdere antwoorden geven op deze vraag. Wij van PrepaidPoint.nl zijn het vooral eens met het antwoord over chocola.

Voel je je een beetje alleen? Vraag dan of Siri met je wil trouwen. Maar let wel op, de antwoorden zullen je ego misschien wat krenken.

Ken je Liam? De robot van Apple die oude iPhones recyclet? Die blijkt dus behoorlijk close te zijn met Siri. Vraag maar eens: ‘Wat ben je aan het doen?’

Meer vragen of uitspraken? Prepaidpoint.nl stelde een lijstje samen:

‘Kun je beatboxen?’ ‘Ik hou van je’ ‘Ik ben dronken’ ‘Bestaat Sinterklaas’ ‘Raad eens’ ‘Rol een dobbelsteen’. Ken jij er nog meer? Laat het ons weten

We hebben ook ‘Koop nu beltegoed’ geprobeerd, maar dat werkt nog niet zo goed.

Alternatieven voor Android en Windows telefoons

Geen iPhone? Android en Windows telefoons krijgen steeds meer alternatieven voor Siri. Volgende week lees je welke volgens PrepaidPoint.nl de beste zijn.

Categories :
« Home